Edulab ACT

Finanțăm proiecte de antreprenoriat în ecoturism
EDIȚIA I

#edulab pentru ecoturism este modulul de învățare hibrid (online și offline) în care tinerii dezvoltă competențe necesare într-o destinație ecoturistică participând la sesiuni online asincron sau sincron (webinarii), își planifică offline un proiect de antreprenoriat în ecoturism și pot primi finanțare pentru a-l pune în practică, contribuind astfel direct la valorificarea patrimoniului local.

Prima ediție a #edulab pentru ecoturism include trei specializări create și conduse alături de unii dintre cei mai buni specialiști și promotori ai patrimoniului cultural și natural: La Blouse Roumain pentru pentru specializare de Port Popular, Fundația 4-H și Fundația Adept Transilvania pentru specializare de Producători Locali și Schubz – Centrul de Educaţie pentru Dezvoltare Durabilă pentru specializarea de Trasee Locale.

Fundaţia Noi Orizonturi oferă tinerilor care au parcurs etapa edulab LEARN posibilitatea de a primi o finanțare între 500 și 2500 lei pentru a pune în practică ideea de proiect de antreprenoriat în ecoturism, pe una din următoarele nano-specializări: Port tradițional sau Produse Locale sau Trasee Locale.

Scopul principal al concursului este acela de a încuraja tinerii să dezvolte și să implementeze proiecte prin care să contribuie la salvarea, protejarea și valorificarea patrimoniului cultural din România, dezvoltându-și în același timp competențe necesare în ecoturism.

Pot beneficia de finanțare doar grupurile de tineri sprijinite de către un lider adult care îndeplinesc criteriile menționate în acest document.

Aplicația se face prin completarea și trimiterea unui formular de proiect, în format electronic, completând acest LINK. Trimiteți aplicația de proiecte până pe 28 februarie 2021 pentru proiectul pe care doriți să îl realizați în perioada martie – mai 2021.

Propunerile vor fi evaluate de un juriu. În cazul unui răspuns favorabil, veți primi finanțarea în martie 2021. Finanțarea va fi acordată ca și premiu în bani, pe baza unui contract de premiere cu liderul adult.

Calendarul concursului:

28 februarie

Trimiteți formularul de proiect către FNO la adresa edulab@noi-orizonturi.ro

28 februarie – 06 martie
Aplicațiile sunt evaluate de către juriu și anunțăm câștigătorii și premiile
08 martie – 12 martie
Derulăm formalitățile de contractare. În această etapă discutăm și eventualele modificări necesar a fi realizate pentru buna implementare a proiectului
15 martie – 15 iunie
Implementați proiectul
15 iunie-30 iunie
Raportați rezultatele și sărbătorim împreună (Gala educhange)
Condiții de eligibilitate:
Se pot înscrie în concurs doar elevii care:

au parcurs unul dintre modulele #edulab learn pentru ecoturism

au o idee de proiect în domeniile: Port Popular sau Producători Locali sau Trasee Locale
pot implementa proiectul în perioada martie-mai 2021
au un lider adult care preia responsabilitatea financiară a proiectului
Înscrierea proiectelor antreprenoriale:
Pentru mai multe detalii despre această rundă de finanțare vă rugăm să descărcați Regulamentul competiției.

Completează formularul de inscriere din linkul de mai jos

Pentru ca proiectul vostru să aibă cât mai multe șanse de finanțare vă recomandăm cursul online de Design Thinking prin care sunteți îndrumați pas cu pas în gândirea și planificarea proiectului, dar și completarea formularului.

Mișcarea Green IMPACT în România
Concursul de proiecte face parte din Green IMPACT, un program educațional dezvoltat de către Fundația Noi Orizonturi cu sprijinul partenerului strategic Romanian American Foundation. În cadrul acestui program elevii învață să inventarieze patrimoniul natural și cultural al zonei, să contribuie la protejarea și valorificarea lui, să înțeleagă principiile unor activități economice cu impact minim asupra mediului, să folosească creativ și sustenabil resursele din comunitate, să își dezvolte simțul antreprenorial.

37 cluburi GreenIMPACT în 35 de localități

79 proiecte prin care tinerii din GreenIMPACT au pus în valoare patrimoniul cultural și natural din ecodestinații

12 nano-specializări pentru ecoturism

peste 100 educatori care îi ajută pe elevi să își dezvolte abilități de promovare a destinațiilor ecoturistice

1.150 copii și tineri care apreciază „comorile” din zona lor, le promovează și fac schimbări pozitive în comunitate

Dezvoltăm împreună pentru comunitate
Împreună cu partenerii noștri dezvoltăm programe pentru comunitate
Program dezvoltat de
Partener strategic

Site realizat de Fundația Noi Orizonturi în colaborare cu Romanian American Foundation. Designed by NODE