Plante, Oameni și Povești Vindecătoare

Susținem 15 comunități să organizeze activități de vacanță pentru copii și tineri curioși.

Vara aceasta lansăm o provocare pentru școlile, bibliotecile, ONGurile sau alte instituții locale care doresc să ofere copiilor și tinerilor o experiență outdoor inedită:

ne re-conectăm, pentru că ne-a fost dor unii de alții;

învățăm despre plante, rolul lor și cum le protejăm;

exersăm abilități practice, de la cules la antreprenoriat;

comunitatea devine cea mai mare sală de clasă din câte s-a văzut.

Fundația Noi Orizonturi și Vitas pun la dispoziție resursele educaționale necesare realizării a 5 zile de activități în perioada 15 iulie – 15 septembrie și un premiu de 1500 de lei pentru resursele necesare implementării.
Condiții de eligibilitate

Aplicația va fi realizată de o echipă de minim 2 adulți diponibili și interesați să realizeze activitățile din program în numele unei instituții locale (școală, bibliotecă, primărie, ONG etc);

Tabăra de vară va implica minim 15 copii cu vârste de până la 15 ani;

Instituția finanțată își asumă responsabilitatea pentru realizarea activităților cu copii, în aer liber, respectând cerințele minime educaționale și de sănătate descrise în program și raportarea rezultatelor obținute.

Ce aveți de făcut pentru a aplica?

Parcurgeți Ghidul aplicantului și asigurați-vă că dispuneți de toate resursele și aprobările menționate în acesta.

Creați un cont pe platforma online Openlearning și parcurgeți programul educațional astfel încât să aveți o idee mult mai clară obiectivelor și a resurselor necesare.

Organizați o întâlnire – profesori/lideri de club/bibliotecari, reprezentant primărie, director școală și discutați despre edulab de vară – condițiile de participare, disponibilitatea de timp a fiecăruia.

Consultați colegi, vecini, foști elevi ai școlii, alți membri ai comunității pentru a le povesti despre tabără și pentru a-i atrage ca voluntari.

Completați cu atenție și corect formularul de aplicație și trimiteți-l către noi până cel târziu duminică, 4 iulie, ora 17.00.

Pentru mai multe detalii despre programul de vară vă rugăm să descărcați Regulamentul competiției

Pentru a avea acces la programul taberei și resursele necesare pentru organizarea taberei de vară accesați platforma Openlearning

Formularul de înscriere se completează online

Calendarul programului

15 iunie – 30 iunie

pregătirea pentru aplicație (parcurgerea ghidului, a cursului online, întâlnirile din comunitate)

30 iunie – 2 iulie

webinar de prezentare a programului și clarificarea întrebărilor legate de aplicație

4 iulie

trimiterea formularului de aplicație

15 iulie – 15 septembrie

realizarea activităților (o săptămână, stabilită de fiecare comunitate în parte)
Despre Vitas România (Vitas IFN SA)

Vitas se numără printre pionierii facilitării accesului micilor întreprinzători din România, la finanţare bazată pe analiza capacităţii şi potenţialului şi nu a posibilităţii de acoperire cu garanţii reale imobiliare. Au început în 1996 şi de atunci finanţează micii întreprinzători români ce au acces limitat la credite.

Vitas România este o companie a Global Communities, o organizaţie non-guvernamentală americană activă la nivel mondial de peste 60 de ani, ce lucrează în strânsă colaborare cu comunitățile din întreaga lume pentru a aduce schimbări durabile menite să îmbunătățească modul de viață al persoanelor vulnerabile.

Misiunea Vitas este de a oferi produse şi servicii financiare care să răspundă nevoilor clienţilor si de a susţine dezvoltarea personală, a afacerii şi a comunităţii în care trăiesc.

La Vitas, nu conteaza cât de mic ești acum, conteaza cât de mare poți deveni.

Mai multe despre Vitas, aici: www.vitasromania.ro

Site realizat de Fundația Noi Orizonturi în colaborare cu Romanian American Foundation. Designed by NODE