Edulab

Edulab este un program de învățare care poate oferi tinerilor o imagine pozitivă asupra viitorului lor și al comunităților în care trăiesc prin dezvoltarea unor nano-specializări relevante în contextul lor local.

Ne dorim ca acești tineri să fie parte din mișcarea de conservare și protejare a patrimoniului și ne propunem ca ei să învețe să valorifice resursele locale într-un mod sustenabil.

Creăm contexte de învățare prin:

Modelare
Modelăm obiceiurile pe care căutăm să le dezvoltăm în tinerii noștri prin propriul exemplu. Autenticitatea și integritatea, dar și vulnerabilitatea de a recunoaște ce nu știi, dacă ai greșit sau că te simți copleșit sunt recunoscute și onorate.
Conectare
Creăm spații și contexte în care fiecare își poate exprima opinia și poate contribui, iar intervențiile educaționale presupun un efort activ din partea elevilor de a colabora între ei sau cu alți actori din comunitate.
Inspirație
Încurajăm tinerii să vizualizeze cum își doresc să fie comunitatea lor în viitor și să-și contureze rolul în cadrul acesteia (personal și profesional). Pentru asta alegem exemple care sunt captivante din punct de vedere intelectual, relevante din punct de vedere cultural, adecvate din punct de vedere al dezvoltării.
Experiențe
Credem că dezvoltarea se întâmplă atunci când tinerii se confruntă cu provocări reale, care sunt depășite cu un efort susținut.
Autonomie
Încurajăm tinerii să își dezvolte vocea și să-și creeze propriile soluții în moduri active, observabile, lăsând loc pentru gândire independentă, alegere, colaborare, testare, reflecție și autocorecție.
Progres
Identificăm competențele necesare pentru ca fiecare tânăr să își atingă potențialul și le construim prin suficientă practică până devin obiceiuri. Reflectăm și evaluăm progresul înregistrat în mod consecvent astfel încât fiecare tânăr să aibă o oglindă „curată” în care să privească.
Dezvoltăm împreună pentru comunitate
Împreună cu partenerii noștri dezvoltăm programe pentru comunitate
Program dezvoltat de
Partener strategic

Site realizat de Fundația Noi Orizonturi în colaborare cu Romanian American Foundation. Designed by NODE