Întrebări frecvente

Ce este o nano-specializare?

O nano-specializare este o intervenție educațională care combină învățarea online cu aplicații practice la tine în comunitate.

Fiecare nano-specializare îți oferă posibilitatea să studiezi și să contribui la un subiect relevant și de actualitate în comunitatea în care trăiești, dar și să-ți adaug în CV experiențe reale și relevante din punct de vedere profesional.

Care este diferența dintre specializare și nano-specializare?

Specializările explorează un domeniu larg de acțiune, de exemplu port tradițional. Nano-specializările sunt aplicații practice pe care le poți explora în interiorul unei astfel de specializări. În acest moment am pus la dispoziția ta 3 nano-specializări pentru fiecare specializare propus, dar în timp, alături de partenerii noștri vom crea mai multe opțiuni, astfel încât, indiferent de preferințele tale sau de resursele din comunitate să îți găsești „scopul”.

Înlocuiește nano-specializarea liceul sau facultatea?

Nu. În schimb ai șansa ca într-un timp foarte scurt să experimentezi un domeniu de interes pentru tine și să descoperi dacă ți se potrivește sau nu. În plus, îți dezvolți o serie de abilități extrem de utile și cerute pe piața muncii, iar asta va fi un mare avantaj pentru tine.

De ce trebuie să am minim 13 ani pentru a mă înscrie în program?

Pentru că învățarea se desfășoară în online, iar aplicațiile folosite de noi impun o limită minimă de vârstă.

Vreau să mă înscriu la mai multe nano-specializări. Pot?

Sigur. Dar, înainte să faci asta citește cu atenție descrierea fiecărei nano-specializări și asigură-te că vei fi dispus(ă) să investești atât de mult timp în perioada aprilie – iunie 2021. Va trebui să îți dedici minim 3 ore pe săptămână acestui program, să îți realizezi orele de documentare și aplicațiile practice în comunitate. Fiecare nano-specializare înseamnă efort din partea ta, ca orice lucru care merită. În plus, lansăm în fiecare semestru nano-specializările.

Vreau să mă înscriu la o nano-specializare, dar la mine în localitate nu există resursele descrise (oameni, locuri etc)

Înțelegem că este frustrant, dar recomandarea noastră este să cauți „scopul” – acea intersecție perfectă între ceea ce îți dorești tu și ceea ce se poate în localitatea ta.

Am completat formularul. Când primesc răspunsul final?

Înscrierile se fac în perioada martie – mai 2021. Te vom anunța prin email dacă ai fost selectat(ă) și care sunt următorii pași. Asigură-te că ai completat adresa de mail corectă și că ai verificat secțiunea SPAM a căsuței de mail.

Când începe programul?

Oficial programul începe în 4 aprilie 2021, dar tu poți să începi oricând în intervalul aprilie –mai.

Ce se întâmplă dacă nu particip la toate activitățile?

Îți recomandăm să te înscrii doar dacă ești convins(ă) că poți să finalizezi programul în perioada aprilie – iunie 2021. Toate activitățile sunt obligatorii, dar majoritatea sunt în regim „self-paced”, adică le faci în ritmul tău. Te putem ajuta să „recuperezi”, să te organizezi, dar învățarea este a ta.

Nu am un dispozitiv potrivit pentru învățare online.

Politica noastră este TOȚI COPIII ÎNVAȚĂ. Deci, toate resursele de învățare pot fi parcurse și pe un smartphone, nu este nevoie de calculator personal. Dacă nu ai acces nici la un astfel de dispozitiv scrie-ne și încercăm să te ajutăm.

Ai nevoie de ajutor să alegi cel mai potrivit traseu de învățare pentru tine?

Scrie-ne pentru a primi mai multe informații sau un sfat despre cum să începi această aventură.

Dezvoltăm împreună pentru comunitate
Împreună cu partenerii noștri dezvoltăm programe pentru comunitate
Program dezvoltat de
Partener strategic

Site realizat de Fundația Noi Orizonturi în colaborare cu Romanian American Foundation. Designed by NODE